Grecsó Krisztián

2014.06.17. 12:20

"Az a baj, hogy az ész csak teher. Daru a lány szemébe néz, miért? Eszter vár, hosszan nem felel. Mert nem jó semmire. Nem bír a testtel. És a lélekre sincs hatással. Akkor meg minek? Daru bólogat, én tudok buta lenni, mondja. Egyszerűen nem akarom megérteni, amitől félek, és akkor nem tudok róla.És ha nem értem, nem kell vele törődnöm."

"Két hét múlva megállt a Körös parton, kihúzott egy piros Marlborót a dobozból, várta, megtörténjék a csoda. Nem tudta, hogy a Viharsarokban nem történnek csodák. Hogy ott a csodavárás maga a csoda, a délibáb, hogy majd egyszer, majd valakinek jobb lesz, hogy van olyan, hogy jobb."

"Régen oda volt minden. Kitelt a becsület. Nincs olyan, hogy jó ember, erre gondolt Daru. Ezzel vigasztalta magát. Meg olyan léhaságokkal, hogy benne is ott van minden létező rossz, amiről csak hallott, csak eddig nem jött elő. Mert nem oda született, ahol előjöhetett volna. És hogy a jó emberek csak szerencsések, mert valamiért nem ingerli semmi a rosszat. De ő is, ahogy bárki más, bármire képes lenne, ez most már jól látszik. Bármire. Ott ült a diszkóban Lea mellett, dübörgött a zene, el kellett volna menni. Lea a legjobb barátja nője és a szerelme nővére. Fel kell állni, mondta szívében egy rekedt hang, a becsület hangja valahonnan egészen távolról. Ilyen nyeszlett, kétségbeesett próbálkozást már régen nem látott, szinte nevetnie kellett. Mi számít még? Ki fontos még? Mi nincs még eladva?"

Gréta és Daru szertelenül boldogok, amikor megveszik a lakást, és biztosak benne, hogy ez a boldogság örökké tart majd. De a boldogság nem biztos ebben, ő nem akar örökké tartani. Addig, az első lakásig tart majd. Csak nem szól. Nem jelzi előre. Ott egészen lassan elkopik, de olyan lassan, hogy nem lehet észrevenni. Nem kezd el súrlódni az anyag, nem ér össze a meghízott comb, ennél sokkal alattomosabb, lassabb a romlás. Úgy kopik, ahogy a cseppkő hízik. Szem nem láthatja, lélek nem gyanakodhat miatta. Ettől olyan biztos az enyészet." Megyek utánad

A bejegyzés trackback címe:

https://tokeletesmondat.blog.hu/api/trackback/id/tr676309558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása