Rádi-jó

2009.11.07. 01:14

Rádi-off

Nem tudom megkerülni, hogy szóba ne hozzam ezt a szörnyűséget, ami a napokban zajlik. Blogok foglalkoznak a témával behatóan, ki milyen szerződést, mikor, mennyire hazudott el, hova tette a megfelelő összeget, stb. Ezt a szájhabzást nem megismételni akarom, csak egy kis különbségről akarok beszélni. Személy szerint nem vagyok rádiópárti, nem szeretem, ha olyan zenét, szöveget kell egész munkaidő alatt hallgatnom, amitől kiráz a hideg. A rádió az idő kellemesebb eltöltésére való eszköz. Pihenő a munkában, és hírforrás. Nyilván nem tud (akar?) minden hallgatói stílust kiszolgálni a nagy médiamogul. Az, hogy én a kisebbséghez tartozom, az én hibám. Hogy nem szeretem a hülye reggeli műsorokat, szintén. Ez a megmozdulás a rádiókért azonban feltolta olyan magasan a vizet az agyamba, hogy végül elröhögtem magam. Olyan ez, mintha a királyától fosztódna meg a rongyos ország. (Szegény lali. Dzsimi is elment. A királyoknak is ez a dolguk.)A felháborodásom tárgya az, hogy nem a széles közönségnek szólnak ezek a rádiók. Persze lehet, hogy ismét velem és az ismerőseimmel van a baj, akik nem szeretik. Úgy tűnik, hiába akar az ember odatartozni valahová, hiába akar néha a tömeghez törleszkedni, odadörgölődni.

Nade, ez a rádió dolog még egy valami. Vizsga, amin jelesre értékelődünk. Csakhogy mielőtt mosolyra fakadnánk, hogy végre valami, amiben jók vagyunk, addira kiderül, hogy ez az egész felháborodósdi azt mutatja meg, hogy milyen szépen butulunk. Talán ha az utcára fáradna a kedves tömeg, az lenne a csillagos féle érdemjegy (nem akarok múltat citálni!). Kell nekünk a butaság címszóval tessék. Kétszeres bocsánat a kalandozásért, egyrészt mivel nem ez a lényege a posztnak, másrészt meg nem vagyok ősmagyar.

Rádi-on

A rádió mindenkié. Ennek szellemében érzem magam sértve, mert nem vagyok benne a nagy rádiók nagy kategóriájában. Ez azóta erősödött meg bennem, amióta ismét belopta magát a munkaidőmbe egy adó. Volt egy kellemes félévem, amikor nem voltam rákényszerülve a más ízlésére. Most pár hete azonban kellemes a meglepetés, amiben részem van, és ezért a poszt. Eddig nem volt összehasonlítási alapom, mert csak a kettőt kellett hallgatni, ha lehetőség volt rá. Most azonban egy olyat kell, amiben végre én is feloldódok a nagy tömegben, mert ha nem is sok, de néhány kellemes meglepetés ér naponta.www.bbc.co.uk/radio1/ Erről annyit kell tudni, hogy tényleg a széles rétegnek szól, ez tényleg mindenki rádiója, még kicsit az enyém is. Olyan váratlan és meglepő volt Prodigyt, Killerst hallgatni a rádióban, hogy először rá kellett kérdeznem, hogy ez cd, vagy rádio. Persze azóta magamban dúdolom a Black Eyed Peas és Lady Gaga legújabb számait is, miként azt a hárommillió magyar rádióhallgató is teszi, de innen üzenem nekik, hogy nem kell aggódni, eztán se marad senki reggeli butaság nélkül, továbblépünk, mivel meghalt a király, éljen, aki jár.

A bejegyzés trackback címe:

https://tokeletesmondat.blog.hu/api/trackback/id/tr401506061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enbé 2009.11.07. 03:16:11

egyrészt emmerrkettő, az smafu?

másrészt egyetértek javarészt. asszem tán a reakción emeltek ki néhány jellemző blogkommentet valahonnan, volt olyan is, hogy "hát még a végén az rtl klubot is elveszik!! hát milyen ország ez, hova jutottunk?? hát már csak a győzike kell?"

de mi vagyunk a kultúrpöcsfaszúak, hogy innen nézve a hígfos meg a hígfos azonos állagúnak tűnik.

ebben mondjuk benne az a tömegmechanikai elem, hogy azért az ember kurvára szeret kiállni vmi közös ügy érdekében. aztán most gondolom azt hiszik sokan, hogy ők aztán megmutatják. végül is megértem őket, a magyar fociért már nem lehet úgy lelkesedni, mint ezerötszázhuszonhatban.

és igen - hogy most sokan a nemzeti kultúra megcsúfolásának érzik ezt a döntést, meg hogy politika, hát ezen öléggé beszarok. mintha a sláger meg a danubius a tisztességes magyar káposztatermesztők kétkezi munkásságának eredményeképpen tolta volna az arcunkba borosbocskort meg a boni emmet. ami amúgy rulez. a bocskor, aki a szekeres imre szekértolója volt, na ja, most meg fosunk attól, hogy átpolitizált gonoszjobbos gonoszbalos rádiók jönnek. persze. ez is jellemző, hogy az emberek java részének így jött le, arról már fogalmuk se volt, hogy valójában mit is terveznek az új rádiók műsorán.

és az a vicc, hogy mindemellett természetesen takony és politikai döntés született az orttben, átlátszó kiskapuk kihasználásával, stb. hát persze nem elegáns, hogy ez ellen azok tiltakozzanak, akik több mint tíz éve keserítik az életünket hasonló sunyi és kicsinyes politikai háttéralkuk következményeképp.

de ma a roláddal fölemlegettük a sláger rádió indulásának időszakát. a hatvanas-hetvenes évek legjobb zenéi, hejj, azok micsoda idők voltak, megannyi pinkflojd,dípörpül, ledzep. és akkor most szarom le nagy ívben, hogy akkor is hasonló nemzetrabló tulajdonosi struktúra állt mögötte, mint manapság - megvezethető vagyok.

a bocsiékat sztem meghívom vendégszerkesztőnek a dokkra, btw.

nos. a te rádiódba, ami mindenkié, majd belehallgatok szeretettel.

görgő 2009.11.07. 11:03:45

ha figyelmesen olvasol, akkor észre veszed, hogy nagy rádiók. ez a kettő, amiről szó van. kis metsző gúnnyal a számon írom le ezt.
a kezdeti sláger engem megvett, mivel a legelső sláger fesztiválon, 97-ben ott voltam, de nem csak én, hajajj, hanem a Smokie, a Boney M, meg hasonló jóságok, mindezért egy huncut vasat se kellett fizetni. Talán ez volt az, amivel megtarthatták az alapbó Hungária rádió címen megnyert pályázatot a szemét amerikaiak. Amúgy a legjobb nem is csak ez volt, hanem az is, hogy az egy forintos jegyet el tudtuk adni 3-4 ezerért a kapuban, mivel olyan sokan be akartak jönni, nekünk meg volt kettő plusz. Ami meg mégjobb: ingyen volt a sokféle zwack. Akkor kúsztam életemben először és utoljára a Bs egyik asztalán. Beh szép idők is voltak azok Őszöd előtt!

enbé 2009.11.08. 01:15:50

ne haragudj, meg szoktam tiltani magamnak, hogy figyelmesen olvassak. :) munkaköri kötelesség.

egen, erről a slágerfesztről mintha meséltél volna, és már sztem akkor is irigy voltam, mennyire vágytam rá, bassza meg.

zwack asszony visszanéz, mániákus retrospekció; hiába is, ez itt egy sárkány - ma te vagy a soros, györgy!

enbé 2009.11.08. 01:16:44

@enbé: összekevertem, a munkaköri kötelesség kövér lászló retorikájára vonatkozik, nem az enyémre, amit megdicsértél annak idején.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.11.08. 22:10:18

csisztu zsuzsa csöcsei...ööö...ezt nem ide akartam...

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.11.08. 22:13:51

szeretem, mikoron tág asszocik tengenek fejemben ide s oda.

nekem nincs rádióm, nem is lesz, fos láger, fos danubia... fos emebrek, fos problémák, forradalmat csinálok, mert nem folytatódott a celeb vagyok, meg a megasztár...ezen én csak felbaszom magam, úgyhogy gyere haza inni

minden hallgatónak járna egy rádió

nyers: rádióbarátság www.youtube.com/watch?v=2giukICt7Bs

görgő 2009.11.10. 19:30:26

a kötelező rádió, amit hallgatnom kell azonban éppen olyan, mint a rádiók általában, csak többféle zenével. itt is megvan a (nyers fordítás): mindenki tegye fel a kezét a kubban, aki szerelmes, aki igazán szerelmes, tedd fel a kezed te is! meg ilyenek. ettől van herótom, meg attól, hogy ezt éneklik is.
süti beállítások módosítása