Egy régi mondóka argójára

2009.12.02. 22:38

Picsa fasz

összeasz

"Ha bölcs akarsz lenni, nem vagy az. Ha nem akarsz bölcs lenni, akkor sem vagy az. Ahhoz, hogy bölcs lehess, előbb bölccsé kell válnod."

De legyünk komolyabbak, szürkébbek. Mondjuk essen az eső, legyen szürke az ég, fekete-fehér minden, és lepusztult. Aztán ágyazzuk be ezeket a Krasznahorkai mondatokat a megfelelő háttérbe:

"hogy is hozhatta volna szóba a súlyt a mellén, hogy is mondhatta volna volna el, hogy mióta abbahagyta a gondolkodást, és emiatt megpillantotta a dolgokat, megértette, hogy mindaz, amit mi a létből érzékelünk, nem más, mint a hiábavalóság felfoghatatlan terjedelmű emlékműve, mely az idők végezetéig ismétli önmagát, és hogy nem, korántsem a véletlen szerkeszti a maga rettenetes, kiapadhatatlan, diadalmas, legyőzhetetlen erejével, hogy a dolgok szülessenek és szétessenek, hanem mintha egy homályos, démoni szándék dolgozna itt, és ez oly mélyen bele van szerkesztve a dolgokba és a dolgok közti állapotok szövetébe, hogy a szándék bűze mindent betölt, egy kárhozat tehát, egy megvetés műve a világ, ez csapja meg az agyát annak, aki gondolkodni kezd, ezért ő nem is gondolkodik, megtanult nem gondolkodni többé, ami természetesen nem vezetett sehová, mert azt a bűzt csak érzi, bármire néz, bármerre fordítja a fejét, ez a bűz ott van, mert végül is az ítélet, mely szintén azonos a világgal, azt is tartalmazza, hogy a hiábavalóságnak is és a megvetésenek is, mely a szándék formáját öltötte fel, a tudatában kell legyen, a hiábavalóságnak és a megvetésnek is, folyton, minden egyes pillanatbanm aki gondolkodni kezd, viszont elég lemondani a gondolkodásról, és csak nézni a dolgokat, már létre is jön a gondolkodás új alakban, vagyis megszabadulni nem lehet, akár gondolkodik az ember, akár nem gondolkodik, mindenképpen a gondolkodás foglya, és iszonyatosan facsarja az orrát az a bűz,"

A bejegyzés trackback címe:

https://tokeletesmondat.blog.hu/api/trackback/id/tr451570062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enbé 2009.12.03. 00:24:18

3cor gépelem újra. szal.

az argo egy magyar zenekar nemdebár, ami rossz, penig nem hiányzig belőle az isteni szikora. létezem.

másrészt azt vallom befelé, hogy a 3-ik..... szónál tudtam kb, h Horki. és ez nem olyan kurvaokosságosság, hanem ippeg az, hogy basszameg, vannak emberek, akik saját arcú mondatokat égetnek a kohóhójukból. és mennyire irigynek lehet erre0:22 2009.12.03. lenni. én legalábbis. és hogy erről szól a blogod, és hogy van-e mindenkinek ténylegesen az arcára, rossz szemére, pocakjára, valagára szabott mondata, és hogy háperszehogy van, és hogy vihevtubilukinfordetszentenc.

na.

görgő 2009.12.03. 00:33:13

ez a blog azért van, mert nekem nincs meg az énarcú mondathalmazom, így ezzel pótolok valami olyat, amit szeretnék írni. brühühü. az, hogy a harmadik szónál tudvalevő, az nem dicsőség, senkinek, mivel a nulladik szó előtt elhangz a neve a szeretett fekete ruhásnak. Amúgy ez az utolsó farkasban van, és az idő, és a kedv pont olyan, mintha benne élnék a műben, vagy bármelyik filmben. neki is állok a sátántangónak, nézni. úgyis olyan kurva sok időm van

enbé 2009.12.03. 00:46:20

ja de azt hozzá akartam pofázmányolni h előtte is tudtam mielőtt visszalapoznéktam volna tamtam

mer alap h előbb az idézmény

de sztem le is írtam csak a fekete lyukak pinája lett belőle

meg azt is írtam volt vagy vna hogy a büszkeségem épp emiatt relatív és csak ráutaló magatartás
és gondoltam hogy farkas méhkas mellkas
barkas
no de reggel találkozunk mondd el h milyen volt a sáti
most hallgassunk mjúzt
apokelipszná

enbé 2009.12.03. 00:46:57

ezismásogyárament el nemmegyez lanyhuljak alunni mijum japán torkonszarakió

görgő 2009.12.03. 14:39:55

örülök, hogy részese lehettem ily módon az estédnek. bár kihaikukázhatnám.
süti beállítások módosítása