Pár napja akartam írni így valamit, ezzel a kezdő mondattal, videóval. Aztán nem lett belőle semmi, mert nem tudtam semmi olyat írni, ami méltó, vagy megfelelő lett volna. Olvastam a nekrológokat, mind suta lett. a béke poradira is, meg a legyen könnyű neki a föld is suta. Valahogy kevésnek tűnik, valami olyannak, amit nem tudok szavakba önteni, és megállította a blogot is. Egyszerűen nem tudom, hogy lehet folytatni valamit is. (Talán sikerül ezt az érzést kicselezni ezzel a poszttal.) Valami komoly dolog szűnt meg, kicsit megállt a világ, de inkább abbahagyom, mert nem akarok átmenni Közhelybe. Már elég közel jár hozzá a szó busz. De talán lassan "helyükre visszaállnak elmozdult birtokaink"

A bejegyzés trackback címe:

https://tokeletesmondat.blog.hu/api/trackback/id/tr621314145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enbé 2009.08.17. 02:35:11

No hát ez az, ti. hogy lehet-e nem suta nekrológot írni? Nem mintha a sutaság ne lehetne bájos, és csonkaságában is teljesebb, mint egy tökéletesre húzott szerkezet; viszont a nekrológok sutasága (bárminemű nekrológé) finoman gyomorforgató, rossz ripacskodás benyomását kelti, épp a hangzatosság elfojthatatlan, tudattalan szándékának figyelmen kívül nem hagyható jelenléte miatt. Vagy valami hasonló. Én is gondolatban megírtam egy szép bejegyzést arról, hogy az ember hogyan választ apát magának, hogy a magamfajta ember nem feltétlenül száz százalékos azonosulásra vágyik, nem példaképre, hanem inkább arra, hogy az azonosságok és a különbözőségek feltérképezése közben a különbségek által keletkező feszültségeket, apró áramütéseket meglovagolva elvégezhesse az önmeghatározás szerény kísérleteit, türelmes rítusait. De aztán jobb, hogy ezt nem írtam meg, vagy csak ennyire fejtem ki, nyomaiban; hihetetlenül kompakt és emiatt gyanús volt az egész már akkor, amikor eszembe jutott. És hát nem is lehetne jól választani ilyen esetekben, azt hiszem. A nekrológ az ittmaradott és a halott relációját festi föl, mellékkövetkezményként jobb esetben egy viszonylag teljes profilt adva arról, akiről szól, viszont könnyen előtérbe tolja azt, aki beszél, ez esetben szerénytelennek tartjuk a nekrológot, de per pillanat még veszélyesebbnek gondolom, ha az álszerénység látszatában tetszelegve a hangsúly elvileg kizárólag arra helyeződik, aki a nekrológ _tárgya_, ekkor ugyanis még rafináltabb módon, sokkal hazugabb áttéttel tudja beletenni magát az, akiről elméletileg nem szól a gyászbeszéd. És hát ja. Most is jobb lett volna pl. kussolnom, és akkor nem utaztam volna be azt a tájat, azt a köz(tes)helyet, ahol te is jártál érintőlegesen. Megyek vissza inkább, be a sötétbe, üres szoba, prímás márkájú literes fehérbor, emlékszel, meggyszörppel szelídítem.

görgő 2009.08.17. 07:52:37

Kár hogy még nincs Mámor. Az lenne igazán gejl. (gejl roli.)Az utolsó mondatod szépen átvezetett az este olvasott, reggelre kitett mondatba.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.08.24. 23:54:39

érdekes. én is ugyanezt tettem, nekrológok egymás hegyén-hátán, mindenki a dalokat idézte, semmi. nem kell nekrológot írni, minek? itt van. szitus-nem szitus, de a dalokban él. persze, mint ember, meg apa. hát annak az. volt? lesz. az én fiam, ha lesz fiam, na annak apja lesz. valóság nagybátyja.

viszont én egy jó emlékezőt találtam: www.kulturpart.hu/uzenet_a_foldrol/14231/valosag_nagybatyank

a másik meg ez a gyöngyszem: www.youtube.com/watch?v=lOaeuEJZRlY&feature=PlayList&p=634E4F4A422FD022&index=0
süti beállítások módosítása